Direkte fra Barcelona

Vinkurs

Jeg er så heldig å ha løpt igjennom mange vingårder. Jeg har bodd mange år i Barcelona og er nå flyttet til en liten bygd som heter Setermoen. Kjører man E6 nordover så MÅ man innom bygda vår, i naturskjønne omgivelser og en kirke som har satt sitt historisk preg.

For 2016 så har jeg to drømmer som jeg har lyst å gjennomføre. Det ene er vinkurs, da jeg tenkte jeg kunne sjekke hvor mye jeg kan om vin og hvor mye interesse jeg hadde for tema. Jeg bestemte meg en dag for å registrere meg og betale kurset i sin helhet. Det var ingen vei ut. Dokumentasjon kom i posten før påske og jeg startet lesingen med en gang. Hele lefsa var ikke så tykk, men med MASSE informasjon å fordøye. Alt var på Spansk, både dokumentasjon, klassen og eksamen. That`s it. Da får jeg bare fullføre hva jeg startet 🙂

Jeg var i Barcelona 11 dager for å være med samarbeidspartnerene mine og mine gode venner jeg har der. Jeg kjente på magefølelsen og kjente abolutt ingenting om jeg virkelig besto eller strøk med total glans. Jeg måtte vente 3-4 uker på å få tilsendt resultatet på mail.
Outlook

 

Her sitter vi veldig konsentrert. Vi skal gå igjennom det vi leste hjemme. Jeg syns jeg var veldig godt forberedt, men mye var virkelig kaos før jeg satte rompa på stolen. Her tar vi for oss druetyper, fermentering, lagring, jordsmonn, og litt mat og vinkombinasjoner. Dette er nerdete stoff 🙂
Vi hadde utrolige herlige professorer som er sertifiserte sommelierer og har jobbet med dette i mange mange år. De er virkelig dedikerte og nøyaktige. De sitter på så mye informasjon.

Jeg har vært veldig bestemt med at jeg har lyst å konsentrere meg om katalansk vin og ikke hele verden. De siste fire årene har jeg løpt igjennom vingårder, smakt på sikkert 1000 viner i min lille karriere, møtt mange vinbønder, vinelskere, fått omvisning i vinbondens historiske kammer, sett hvordan forfedrene har laget vin og lagret den. Jeg har fått være med på å plukke caineña druer i Priorat og Pensa blanca i Maresme. Det er utrolig tungt og ryggen svir som pokker og armene verker etter å ha bært 13 kg saftige stilker til utvelgelsesporsessen. Men, det er dette som er livet. Å nyte, smile, tenke, få erfaring og være stolt av det man har gjort. Respekten bak en vinflaske og ta frem historien bak etiketten 🙂

946516_10201144862925073_1828710516_n

Alltid godt med en lunch og bare nyte livet.

Lurte du kanskje på resultatet fra eksamen?

 

JEG BESTO 🙂

 

 

 

 

Foreløpig ingen kommentarer

Legg inn en kommentar