Direkte fra Barcelona

En flaske vin er ikke bare bare

En flaske vin kan få deg til å gråte. Har du opplevd det?

Jeg har åpnet mange mange flasker i tiden jeg har bodd i Barcelona. I de siste 3 årene har jeg vært nysgjerrig, spørrende, irriterende og analyserende for å lære mere om vin. Jeg har fartet rundt på vingårder. Du må ikke tro jeg er noe ekspert på vin 🙂 men jeg har lukten i orden, smake meg til en god vin, og en vin som jeg kan sette meg ned med å nyte sammens med mine venner.

Jeg har faktisk grått over en vin. Dette var i 2013 på Mallorca da vi var der på vintur med en bekjent. Vi smakte oss igjennom 45 viner på 2 1/2 dag. Mallorcas viner bærer mye preg av mineraler og har sine særpreg. Ikke si nei til en rosè vin neste gang. Jeg gir deg også et gratis tips om du er på Mallorca, gjør en avtale med Barbera på bodega jaume Masquida benytt linken og avtal på forhånd. http://www.jaumemesquida.com

Jeg forelsker meg fort og blir betatt når jeg treffer på en god vin. Den følger meg, den får meg til å smile, den får meg til å drømme. Har du ikke vært innom Priorat i Katalonia, vær så snill å bestig fjellet.
De dråpene er uendelig gode. De kan nesten ikke beskrives med ord, bare følelser.

Sittende foran flasken, det er stillhet i rommet. Jeg åpner flasken, heller vinen direkte i glasset, aromaen slår i nesen. Føler et landskap jeg elsker og drømmer hen.

Observerer fargen på flaskens kjole, en fin kirsebær med hint av jordbær, en aroma som sprer seg av sorte frukter i lanskapet. Glasset er gal av tanniner og lengter og forvirrer av parfyme, fennikel eller er det rosmarin, minneralene slipper seg løs og blander seg. Sexy wine!

Hennes gane er elegant, moden. En vin som gir friskhet til ganen. En perfekt rund tannin som gir et gedigent volum og fløyelsaktige dråper, en perfekt kremhet som forlater en sort frukt.

Søt som et kyss ville ikke ha det fyllt med endeløse minner. Slutten er lang, alt for lang.

Vi prates
«En flaske vin er ikke bare bare»

Un abrazo

 

Clos abellaJeg vil aldri si at du skal eller må smake på vin. Vin er en personlig ting 🙂
Hva er din favoritt vin?

Denne hærligheten heter Mas Malolla – 20 måneder på eik. Økologisk vin. Drikkes helst sammens med en god stek, eller godt marinert kjøtt av svin el sau el storfe. (Vin nr to fra venstre)
Loidana – Utgangspunktet bare to druer, Garnacha og Cariñena. Har smaker av røde og sorte bær og noe krydder. Denne er en kombinasjon til å drikke til fugl og pasta. God underholdning.

Òlbia – Det er ikke mange sorter hvitvin i Priorat. Denne er en sexy og sjarmorøs vin etter å ha smakt alle dems røde. Produksjonen er begrenset etter sesongen av 800-1200 flasker av årets avling.
Denne har en sann friskhet. God aroma og balanse av søt pære, eplesirup, kamille blomst

Seks måneder på fransk eikefat. Vinen bør drikkes i riktig temperastur som bak på flasken.
Egner seg godt til risretter og fisk. hvitt kjøtt og spessielt sauser av sopp.
Passer seg for en god steik og et fint smil.

Importert av Premium wines AS – tre av disse kan finnes på vinmponopolets sider. Kvalitet fra Pirorat.

Foreløpig ingen kommentarer

Legg inn en kommentar